Parc des Ecrins


Parc des Ecrins vlinder Parc National des Ecrins (Frans voor park der juwelen) is een van de grootste en mooiste natuurparken van de Franse Alpen. Het wordt gevormd door tientallen, meer dan drieduizend meter hoge, bergtoppen. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes en de afwisseling in de landschappen is veelzijdig.

In het voorjaar en zomer is het er een waar bloemenparadijs. Vanaf de camping maakt u in alle windrichtingen de mooiste wandeltochten. En u kunt er uitstekend mountainbiken, bergbeklimmen of raften. Dit is de rede waarom elk jaar velen wandelaars en bergsportliefhebbers onze camping bezoeken.

Parc National des Ecrins is met een oppervlakte van 92.000ha Frankrijks grootste natuurpark. In het park zijn meer dan 1.800 verschillende plantsoorten geïdentificeerd. Zelfs minder voorkomende soorten als de gletsjeranemoon, edelweiss en zelfs een heuse bonsai sieren het gebied op verschillende locaties. Voor alle plantsoorten geldt dat het op Europees niveau beschermd is. Nagenoeg alle voorkomende plantsoorten in de voor-Alpen en Alpen zijn in een botanische tuin aan de Col de Lautaret te bewonderen.

Parc des Ecrins wildlife Het park telt bovendien 64 diersoorten, waaronder vossen, een enkele lynx, en gemsen. In het park zijn verder 210 vogelsoorten, waaronder Frankrijks grootste populatie ‘gouden adelaren’. In totaal genieten 200 diersoorten bescherming in heel Frankrijk, waarvan 80 soorten zelfs in geheel Europa.

U zult zien dat de schoonheid van het park beslist de moeite waard is...

Embrun


Embrun kerk Embrun ligt op 870 meter en is een kleine stadje tussen Gap en Briançon. Embrun telt circa 7.000 inwoners en grenst aan het grootste stuwmeer van Frankrijk het Lac de Serre Ponçon. Embrun is bereikbaar op slechts 5 minuten lopen vanaf de camping.
Lees verder

Lac de Serre Ponçon


Lac de Serre Ponçon In het hartje van de Hautes-Alpes ligt het zonovergoten Lac de Serre Ponçon. Het meer ligt op 750 m hoogte, heeft een oppervlakte van 3000 m² en is daarmee het grootste stuwmeer van Europa. De dam (gebouwd van 1955-1961) bij Serre-Ponçon waar de rivieren Durance en de Ubaye samenkomen, is 124m hoog en 630m breed.
Lees verder
www.camping-frankrijk-alpen-tourelles.com - Camping les Tourelles © 2024 | Création originale Hautes-Alpes Informatique