Embrun


Embrunb kerk

Embrun ligt op 870 meter en is een kleine stadje tussen Gap en Briançon. Embrun telt circa 7.000 inwoners en grenst aan het grootste stuwmeer van Frankrijk het Lac de Serre Ponçon. Embrun is bereikbaar op slechts 5 minuten lopen vanaf de camping.

Embrun is een stad die bekend staat om zijn prachtige kathedraal Notre-Dame du Réal, gebouwd tussen 1170 en 1220 en gewijd aan de maagd Maria, dit is het belangrijkste kerkelijke monument van de Franse Alpen, een bezichtiging is zeker de moeite waard.

Embrun paraplu

U kunt heerlijk slenteren langs de vele boetiekjes waarna een drankje op één van de vele terrasjes een welkome traktatie is. Als u door de kleurige straatjes dwaalt ontdekt u de vele fonteinen, renaissance façaden, passages, zonnewijzers en standbeelden, sporen uit het rijke verleden van Embrun.

Op woensdag en zaterdagochtend biedt de gezellige markt de lekkerste streekproducten aan. Embrun wordt niet voor niets het Nice van de zuidelijke Alpen genoemd.

Het meer leent zich bij uitstek voor surfers en zeilers en voor jonge gezinnen is er het plan d'eau. Dit is een apart stuk zwemwater met een speciaal aangelegd fijn grindstrand, speeltuin en een groot grasveld. Voor kinderen een ideale plek. Ook het zwembad, de midgetgolfbaan en de tennisbanen zijn hier te vinden. Het Lac de Serre Ponçon is te bereiken op 10 minuten lopen vanaf de camping.

Lac de Serre Ponçon


Lac de Serre Ponçon In het hartje van de Hautes-Alpes ligt het zonovergoten Lac de Serre Ponçon. Het meer ligt op 750 m hoogte, heeft een oppervlakte van 3000 m² en is daarmee het grootste stuwmeer van Europa. De dam (gebouwd van 1955-1961) bij Serre-Ponçon waar de rivieren Durance en de Ubaye samenkomen, is 124m hoog en 630m breed.
Lees verder

Parc des Ecrins


Parc des Ecrins Parc National des Ecrins (Frans voor park der juwelen) is een van de grootste en mooiste natuurparken van de Franse Alpen. Het wordt gevormd door tientallen, meer dan drieduizend meter hoge, bergtoppen.
Lees verder
www.camping-frankrijk-alpen-tourelles.com - Camping les Tourelles © 2024 | Création originale Hautes-Alpes Informatique