Lac de Serre Ponçon


Surfen In het hartje van de Hautes-Alpes ligt het zonovergoten Lac de Serre Ponçon. Het meer ligt op 750 m hoogte, heeft een oppervlakte van 3000 m² en is daarmee het grootste stuwmeer van Europa. . De dam (gebouwd van 1955-1961) bij Serre-Ponçon waar de rivieren Durance en de Ubaye samenkomen, is 124m hoog en 630m breed.

Lac de Serre Ponçon Het meer leent zich bij uitstek voor surfers en zeilers en voor jonge gezinnen is er het plan d'eau. Dit is een apart stuk zwemwater met een speciaal aangelegd fijn grindstrand, speeltuin en een groot grasveld. Voor kinderen een ideale plek. Ook het zwembad, de midgetgolfbaan en de tennisbanen zijn hier te vinden. Het Lac de Serre Ponçon is te bereiken op 10 minuten lopen vanaf de camping.

Parc des Ecrins


Parc des Ecrins Parc National des Ecrins (Frans voor park der juwelen) is een van de grootste en mooiste natuurparken van de Franse Alpen. Het wordt gevormd door tientallen, meer dan drieduizend meter hoge, bergtoppen.
Lees verder

Embrun


Embrun kerk Embrun ligt op 870 meter en is een kleine stadje tussen Gap en Briançon. Embrun telt circa 7.000 inwoners en grenst aan het grootste stuwmeer van Frankrijk het Lac de Serre Ponçon. Embrun is bereikbaar op slechts 5 minuten lopen vanaf de camping.
Lees verder
www.camping-frankrijk-alpen-tourelles.com - Camping les Tourelles © 2024 | Création originale Hautes-Alpes Informatique