Le Tour de France


Tour de France fans

Embrun en de Tour de France zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Regelmatig is Embrun één van de steden waar de tourkaravaan langs raast. Het is daarom niet vreemd dat vele wielerliefhebbers jaarlijks vanaf onze camping een etappe bijwonen van het mooiste wielerevenement ter wereld.

Wereldtoppers zijn van dichtbij te bewonderen, en dat op een paar minuten lopen vanaf de camping. Camping les Tourelles wordt omgeven door de meest bekende beklimmingen uit de Tour de France, denk hierbij aan enkele mythische cols zoals col de l’Izoard, du Lautaret, Galibier en Télégraphe. Vele bekende wielrenners brengen hier dan ook hun trainingsarbeid door.

Tour de France renner Maar niet alleen bekende wielrenners, ook bezoekers van onze camping testen jaarlijks hun klimcapaciteit in de Alpen.

Michel (eigenaar van de camping) is een groot wielerliefhebber, hij geeft u graag informatie over de Tour de France in en rond Embrun.

Wilt u op een goedkope en sportieve manier de Alpen leren kennen en één worden met de natuur, dan is mountainbiken, raften of een mooie bergwandeling zeker de moeite waard.

Door middel van onze samenwerking met professionele instructeurs en scholen kunnen wij uw gewenste activiteit reserveren vanaf de camping.

Activiteiten


Mountainbiken De Alpen is een van de meest indrukwekkende bergketens van de wereld. De bergen strekken zich uit in zeven verschillende landen. De uitzichten vanuit de bergen, en het zicht op de bergen is vaak indrukwekkend. Wilt u op een goedkope en sportieve manier de Alpen leren kennen.
Lees verder

Lac de Serre Ponçon


Lac de Serre Ponçon In het hartje van de Hautes-Alpes ligt het zonovergoten Lac de Serre Ponçon. Het meer ligt op 750 m hoogte, heeft een oppervlakte van 3000 m² en is daarmee het grootste stuwmeer van Europa. De dam (gebouwd van 1955-1961) bij Serre-Ponçon waar de rivieren Durance en de Ubaye samenkomen, is 124m hoog en 630m breed.
Lees verder
www.camping-frankrijk-alpen-tourelles.com - Camping les Tourelles © 2024 | Création originale Hautes-Alpes Informatique