Embrun en de Tour de France zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Regelmatig is Embrun één van de steden waar de tourkaravaan langs raast. Het is daarom niet vreemd dat vele wielerliefhebbers jaarlijks vanaf onze camping een etappe bijwonen van het mooiste wielerevenement ter wereld.


Wereldtoppers zijn van dichtbij te bewonderen, en dat op een paar minuten lopen vanaf de camping. Camping les Tourelles wordt omgeven door de meest bekende beklimmingen uit de Tour de France, denk hierbij aan enkele mythische cols zoals col de l’Izoard, du Lautaret, Galibier en Télégraphe. Vele bekende wielrenners brengen hier dan ook hun trainingsarbeid door.


Maar niet alleen bekende wielrenners, ook bezoekers van onze camping testen jaarlijks hun klimcapaciteit in de Alpen.

Michel (eigenaar van de camping) is een groot wielerliefhebber, hij geeft u graag informatie over de Tour de France in en rond Embrun.


Embrun ligt op 870 meter en is een kleine stadje tussen Gap en Briançon. Embrun telt circa 7.000 inwoners en grenst aan het grootste stuwmeer van Frankrijk het Lac de Serre Ponçon. Embrun is bereikbaar op slechts 5 minuten lopen vanaf de camping.
lees verder >>


In het hartje van de Hautes-Alpes ligt het zonovergoten Lac de Serre Ponçon. Het meer ligt op 750 m hoogte, heeft een oppervlakte van 3000 m² en is daarmee het grootste stuwmeer van Europa. De dam (gebouwd van 1955-1961) bij Serre-Ponçon waar de rivieren Durance en de Ubaye samenkomen, is 124m hoog en 630m breed.
lees verder >>